zondag 2 januari 2011

Toemis Tahoe

Snijd 1 tahoe in kleine vierkante stukken en bak ze op in hete olie.
Fruit gesneden witte en rode uien in 2 eetlepels warme olie, voeg hierbij gepelde garnalen, 1 eetlepel taotjo, wat gesneden selderieblaadjes, bieslook, en de tahoe. Als de groenten half gaar zijn, doet men wat zout, garnalen, bouillon en ketjap erdoor.

Bandeng masak dril - Vis met kruiden

Bandeng is een vis die zowel in zoet als zout water in de Tropen voorkomt (Wikipedia).
Die hebben wij dus hier niet, dus neem gewoon zeebaars of andere witvis (geen vieze tilapia of panga).


 Snijd een grote vis open en wrijf deze in met wat zout en djeroepsap (citroen/limoen).
Maak de volgende ingrediënten fijn: 3 witte en 4 rode uien en ca. 10 stuks groene lombos rawit; fruit deze boemboes in 22 eetlepels olie en voeg hierbij wat water, ketjap en citroensap.
Smoor de vis in deze saus gaar.
Dit gerecht mag niet te droog zijn.

Smoor van lombok idjo

De groene lomboks worden in tweeën gesneden en goed gewassen.
Fruit in 2 eetlepels warme olie wat witte en rdoe uien, voeg hierbij de lombok idjo met wat water, ketjap, azijn en zout.
Laat de lomboks en deze saus gaar worden.