Bandeng is een vis die zowel in zoet als zout water in de Tropen voorkomt (Wikipedia).
Die hebben wij dus hier niet, dus neem gewoon zeebaars of andere witvis (geen vieze tilapia of panga).
Snijd een grote vis open en wrijf deze in met wat zout en djeroepsap (citroen/limoen).
Maak de volgende ingrediënten fijn: 3 witte en 4 rode uien en ca. 10 stuks groene lombos rawit; fruit deze boemboes in 22 eetlepels olie en voeg hierbij wat water, ketjap en citroensap.
Smoor de vis in deze saus gaar.
Dit gerecht mag niet te droog zijn.
Bij het overlijden van mijn schoonmoeder Bea Thein ben ik in het bezit gekomen van zo'n 7 schriften met zowel Nederlandse als Indische recepten. Ik ga ze in dit blog schrijven, voor de familie en diegene die daar belangstelling voor heeft. Opdat zij niet verloren gaan! De precieze hoeveelheden staan niet vermeld en sommige ingrediënten zijn niet resp. niet meer in Nederland verkrijgbaar. Wat opvalt is dat er helemaal géén knoflook - tot nu toe - in de recepten vermeld wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten