zaterdag 28 augustus 2010

Kerrie gerechten (krab/gamba's/kip/ei)

Voor dit recept kan je zowel krab,gamba's, kip en ei gebruiken. Ik wilde eerst de krab weglaten (daar doen wij - ik althans - niet zo veel mee), maar voor de gamba's, de kip en het ei bleek dezelfde kruiden te worden gebruikt.

Ingrediënten

  • ketoembar
  • djinten
  • laos
  • kemiries
  • witte en rode uien
  • trassi
  • zout
  • lombok
  • asem
  • santen
  • sereh
  • arachide-olie
  • krab - gamba's - kip - eieren
Naak al de specerijen heel fijn, fruit ze daarna in 3 eetlepels olie, voeg wat water erbij en laat de krab/garnalen met 1 stukjes sereh en wat asem  meekoken. Als de krab/garnalen gaar zijn, voeg dan de santen toe.

Variatie: bij de gamba's kan ook wat kool toegevoegd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten