Als je dit op het internet opzoekt staat er ‘pindang tètèl’ en foto’s ervan laten zien dat het behoorlijk ‘nattig’ is.
Je hebt hiervoor nodig: 1 kattie (= 617 gram) tetelan (= soepvlees), 1 vingerlengte koenir,
1 stukje laos, 2 rode en 2 groene lomboks, sereh, aer asem, wat ketjap, rode en witte uien, zout, 2 eetlepels arachide-olie.
Valt het jullie op dat er weinig knoflook in zit!!
De lomboks en tweeën doen, de witte en rode uien fijnsnijden. Alle ingrediënten fruiten in de olie, wat water erbij voegen met de stukjes vlees en zacht laten koken.
Bij het overlijden van mijn schoonmoeder Bea Thein ben ik in het bezit gekomen van zo'n 7 schriften met zowel Nederlandse als Indische recepten. Ik ga ze in dit blog schrijven, voor de familie en diegene die daar belangstelling voor heeft. Opdat zij niet verloren gaan! De precieze hoeveelheden staan niet vermeld en sommige ingrediënten zijn niet resp. niet meer in Nederland verkrijgbaar. Wat opvalt is dat er helemaal géén knoflook - tot nu toe - in de recepten vermeld wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten