Ingrediënten
· Katjang pandjang (sperziebonen)
· kool,
· terong (aubergine)
· witte en rode uien
· kemirie
· trassi
· lombok
· zout
· asem.
De boemboe fijnmaken en fruiten in wat olie. Doe hierbij garnalenbouillon (?) en kook daarin de stukken groenten gaar. Het laatst doet men de sajoer asem erin.
Foto’s op het internet laten zien dat er tegenwoordig veel maïs in gedaan wordt.
Ik heb weinig aubergine gezien!
Bij het overlijden van mijn schoonmoeder Bea Thein ben ik in het bezit gekomen van zo'n 7 schriften met zowel Nederlandse als Indische recepten. Ik ga ze in dit blog schrijven, voor de familie en diegene die daar belangstelling voor heeft. Opdat zij niet verloren gaan! De precieze hoeveelheden staan niet vermeld en sommige ingrediënten zijn niet resp. niet meer in Nederland verkrijgbaar. Wat opvalt is dat er helemaal géén knoflook - tot nu toe - in de recepten vermeld wordt.
Ik ben ook wel benieuwd hoe zo'n schriftje er uit ziet. Kun je daar ook iets van laten zien ?
BeantwoordenVerwijderengroet, petra