- 200 gram taugé
- 200 gram ojong (gamba's)
- 100 gram selderie
- daun bawang (bosuitjes)
- 200 gram peultjes
- 100 gram garnalen
- 5 rode uien
- 4 witte uien
- een paar lepels ketjap
- zout
- peper
- 1 eetlepel varkensreuzel !!! (of neem hiervoor margarine)
- 2 eetlepels arachide-ole
Bij het overlijden van mijn schoonmoeder Bea Thein ben ik in het bezit gekomen van zo'n 7 schriften met zowel Nederlandse als Indische recepten. Ik ga ze in dit blog schrijven, voor de familie en diegene die daar belangstelling voor heeft. Opdat zij niet verloren gaan! De precieze hoeveelheden staan niet vermeld en sommige ingrediënten zijn niet resp. niet meer in Nederland verkrijgbaar. Wat opvalt is dat er helemaal géén knoflook - tot nu toe - in de recepten vermeld wordt.
zaterdag 28 augustus 2010
Sajoer toemis taugé
Ingrediënten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten